Ga naar de inhoud

Jaarafrekening servicekosten

Een voorschotbedrag is een schatting van de jaarlijkse kosten die u zal maken. De verhuurder mag hier geen winst op maken; het gaat om uw werkelijke verbruik. De wet bepaalt voor welke zaken servicekosten in rekening mogen worden gebracht. Als huurder heeft u recht op een jaarlijkse afrekening van de servicekosten van uw verhuurder.

Waar betaal ik servicekosten voor?

Servicekosten kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op het meubilair dat al in uw kamer aanwezig is, de schoonmaakkosten van gemeenschappelijke ruimtes zoals trappenhallen, en de kosten voor gas, water en elektriciteit. Verhuurders zijn wettelijk verplicht om aan het einde van het jaar de daadwerkelijk gemaakte kosten te berekenen en deze met u te verrekenen.

Als uw voorschotbedrag hoger was, dient u het teveel betaalde voorschotbedrag terug te krijgen. U kunt deze kosten terugvorderen voor de woonruimtes waarin u de afgelopen twee jaar heeft gewoond, zelfs als u inmiddels bent verhuisd. Met de hulp van Huurteam Goirle kunnen we nagaan of uw (huidige) servicekosten redelijk zijn.

nl_NL